Eetgewoonten
Het onderzoek naar de eetgewoonten van de Nederlandse consument is in januari 2020 uitgevoerd door No Ties. Hier de belangrijkste inzichten op een rijtje:
Men ervaart het diner als belangrijkste maaltijd van de dag. 57% eet zijn/haar avondmaaltijd tussen 17.30 – 18.30 uur. 52% vindt het belangrijk dat het eten snel klaar is. 46% nodigt mensen graag uit om te komen eten. 68% gaat graag uit eten.
In de middag wordt het vaakst een tussendoortje gegeten: 74%. Belangrijk bij de keuze voor een tussendoortje is dat deze lekker is (96%), vullend (81%) en gezond (73%).
7% eet bijna nooit vlees. 14% eet nooit vis. 82% vindt gezond eten belangrijk. 36% eet meer groente. 20% geven aan meer vleesvervangers te eten. 27% is minder brood gaan eten afgelopen jaren.
Nieuwsgierig naar alle inzichten? Download de infographic.